Ogrevanje z lesno biomaso

Za ogrevanje na lesno biomaso lahko uporabimo:


Kotli na polena

Les je obnovljiv, domač energetski vir, ki je v Sloveniji na voljo v zadostnih količinah. Izkoriščanje lesa za toplotno oskrbo oz. ogrevanje s kotli na biomaso je danes učinkovito, zanesljivo, varčno, prijazno do okolja, predvsem pa postaja vse bolj udobno. Zaradi nenehnega razvoja, je ogrevanje s kotli na biomaso spet zelo priljubljeno.


Kotli na pelete

Tehnologija ogrevanja s kotli na biomaso, peleti je v zadnjih letih doživela nesluten tehnološki razvoj. Samodejno obratovanje peči na biomaso je postalo tako enostavno, da je kurjenje z njimi mogoče primerjati s kotli na plin ali s pečmi na kurilno olje. Če se upoštevajo še prednosti kot so optimalna izraba razpoložljivih virov, varčna poraba, nižji finančni stroški in manjše obremenitve okolja, ugotovimo, da je ogrevanje na pelete upravičeno uvrščeno v sam vrh po priljubljenosti.


Kotli na sekance

Ogrevanje na sekance je načeloma ekološki in najcenejši sistem ogrevanja na splošno med vsemi ogrevalnimi sistemi. Sekanci so najcenejše gorivo, zahtevajo malo višjo investicijo ter prostor za skladiščenje in za obratovalne naprave. Ogrevanje na sekance je z vrhunskimi kotli povsem avtomatizirano. Priljubljen način ogrevanja za tiste, ki imajo lasten vir energije – les.


Želite pridobiti ugodno ponudbo? Pokličite nas na 040 422 157 ali nam pošljite povpraševanje >