Radiatorsko ogrevanje

Ogrevalne naprave dovajajo toploto v prostor iz centralnega ogrevalnega sistema s prestopom ali konvekcijo. Najbolj razširjene ogrevalne naprave so radiatorji, ki segrevajo zrak, ki zaradi temperaturnih razlik kroži po prostoru. Stene, strope in tla segrevata topel zrak in sevanje, ki ju oddaja radiator. Radiatorsko ogrevanje je največkrat centralno ogrevanje, katerega odlikujeta ugodna cena in preprosta vgradnja ter enostavno vzdrževanje in čiščenje.

Radiatorje med seboj povezujejo eno ali dvocevni sistemi, cevi pa so lahko vgrajene nad ali podometno. Klasična izdelava z dvocevnim sistemom ustreza klasični vzporedni vezavi, pri kateri sta dovod in odvod ločena.

Radiatorji naj bodo pravilno dimenzionirani in montirani

Radiatorji morajo biti pravilno dimenzionirani, če želimo zadovoljiti potrebe po zadostni toploti. Radiatorsko ogrevanje zahteva vgraditev termostatskih ventilov na radiatorje, kateri služijo zadrževanju konstantne temperature v prostoru.

Prodaja radiatorjev

Pri nas lahko dobite pestro izbiro modernih radiatorjev priznanih blagovnih znamk. Naše rešitve so učinkovite, varčne, v skladu z modernimi estetskimi smernicami, primerne za zasebne in javne objekte. Stanovanja, poslovne prostore, bolnice ali vrtce.

Izbira radiatorjev iz certificiranega in kakovostnega nerjavečega jekla je zelo pestra, preko 100 različnih modelov radiatorjev izpolnjuje vse tehnične, funkcionalne in estetske zahteve končnega uporabnika.

Radiatorji se dobijo v različnih barvah po naročilu (dop. cca 30%) odvisno od tipa radiatorja.

Na voljo so


Kopalniški radiatorji

Pestra izbira kopalniških radiatorjev, design radiatorjev, električnih ter kombiniranih radiatorjev z vgrajenim ventilatorjem.

Današnja tehnologija in oblikovalske ideje omogočajo neštete možnosti kombinacij barv, oblik in funkcij modelov. Moderni radiatorji izpolnjujejo vse tehnične, funkcionalne in estetske zahteve končnega uporabnika.

Toplo priporočamo izbiro Richmond (električnega) kopalniškega radiatorja zaradi:

• Najboljše razmerje cena/kakovost
• Največji izbor dimenzij v Sloveniji
• Bela in krom izdelava
• Mogoča izvedba sredinskega priklopa pri vseh modelih
• Električni grelci mogoči pri vseh kombinacijah
• Vedno na zalogi


Členasti radiatorji

Multicolonna je radiator zaobljenih linij in izrednih detajlov.

Vrhunska izdelava in kvaliteta omogočata, da postane viden modni dodatek v vsakem prostoru. Lasersko varjeni spoji poskrbijo za nevidne stike in popolnoma ravno površino.

Pri verziji Multicolonna Klinik 20 mm distančnik med vsakim členom omogoča enostavno čiščenje, zato je idealna izbira za javne objekte kot so bolnice, vrtci ali stanovanja, kjer je higiena prioriteta.


Panelni radiatorji

Panelni radiatorji, proizvedeni s pločevino najvišje kvalitete, se enostavno vklopijo v vsak prostor. Nežni, zaobljeni robovi zagotavljajo varnost tudi v najbolj izpostavljenih situacijah.

Panelni radiatorji imajo lahko enostaven in nevpadljiv profil, lahko so linear izvedbe z gladko sprednjo ploščo ali pa vertikal izvedbe s pokončnim izgledom radiatorja.

Tehnološke raziskave ter najnovejše inovacije so privedle do učinkovitih rešitev ogrevanja s pomočjo PHD (Preferential Heat Diffusion) tehnologije. Ogrevanje domov s PHD radiatorji je energijsko varčnejše, cenejše, okolju prijazno, predvsem pa hitreje ogreje prostor kadar je to potrebno.

Želite pridobiti ugodno ponudbo? Pokličite nas na 040 422 157 ali nam pošljite povpraševanje >